Elämää lapsiperheessä ja mietteitä lastenvaatteista.maanantai 16. toukokuuta 2011

Päiväkotireppuun

Meidän tytöt ovat olleen päiväkodissa nyt aika tasan vuoden verran. Tässä on joutunut opettelemaan mitä pitää varata reppuun tai kassiin päivän ajaksi. Käytössä on reput, joita on ollut helppo säilyttää naulakossa roikkumassa päiväkodilla.


Tärkeimpänä läpi vuoden repussa pysyvät vaihtovaatteet. Välillä on mennyt aikoja, ettei niitä ole tarvittu varmaan kuukauteen. Siksi en ole repussa pitänyt niitä parhaimpia vaatteita. Repusta löytyy pikkarit, sukat, talvella sukkahousut, t-paita ja trikoopaita. 
Näin keväällä repussa ollaan kylmien säiden takia pidetty joko ihan villahaalaria, tai sitten fleecetakkia. Edelleenkin siellä tuulistenilmojen varalta kulkee kypärälakki.Lisäksi auringon paistaessa on päiväkotiin täytynyt ottaa mukaan aurinkolasit. Kesällä taas tarvitaan hellehattua tai lippistä. Hatun ja lippiksen lipan tai lierin on oltava sitä kokoa, ettei aurinkolaseja enää tarvita.  Kuumilla säillä täytyy muistaa ottaa mukaan nimellä merkitty vesipullo. Jos se unohtuu, niin päiväkodilla on ollut vesikannut mukeineenkin pihalla, mutta aina kätevämpi ja ekologisempi on tietysti oma vesipullo.  Jos käyttää ,niin sitä tarvitaan.


Kurahousuja, kurakinttaita ja kumppareita ei onneksi tarvitse repussa edestakaisin kuljettaa, vaan ne on säilytetty päiväkodilla.


Talven kylmetessä on reppuun varavaatteiden lisäksi pakattu lämmikettä tumput mahdollisesti kurakinttaiden alle, kypärälakki,  villahaalari tai fleece.

Ei kommentteja: